Ugens Portræt – Ugeavisen Tønder

Far og søn, Harald og Thomas Christensen arbejder godt sammen i firmaet Arkitekter Syd ApS, som er beliggende på Skibbroen. Tegninger og projekter diskuteres gerne.

– Jeg vidste godt hvad blyanten skulle bruges til

ERHVERV: Arkitekt Harald Christensen lægger vægt på det lokale i sit arbejde – og næste generation er også en del af virksomheden.

TIRSDAG DEN 6. DECEMBER 2016 . UGE 49 . UGEAVISEN TØNDER
AF MAJ-BRITT PETERSEN
mbr@ugeavisen.dk

 ArkitekterSyd - HaraldChristensen

Harald Christensen stammer fra hele to tønderslægter. Både
Schlüter- og Dirksenslægterne, ligger i stamtræet. Her i spisestuen,
er billederne på opslagstavlen noget, der har betydning for
firmaet. Både private og firmarelaterede billeder hænger her. Også
bedstefædrene til Harald Christensen hænger der billeder af.
Foto: Maj-Britt Petersen

TØNDER: På Skibbroen 4,
oppe på første sal, ligger Arkitekter Syd ApS. Indgang i gården fra Skibbrogade, til højre op ad trappen. Man træder ind i nogle lavloftede hyggelige lokaler, med billeder fra det gamle Tønder og omegn på væggene. Musikken spiller i radioen på tegnestuen, og billedet af Beatles i gangen viser, at musikken tages alvorligt.

Den unge Harald
Harald Christensen er 62 år, og indehaver af arkitektfirmaet. Han er født og opvokset
i Tønder. Nærmere bestemt på Slotsbanken. Egentlig er det hans bedstefars fortjeneste, at han blev arkitekt. Bedstefar (tagtækker Peter Knudsen), var med på byggeriet af Richtsens Plejehjem. Harald gik i 3. real den gang, og var i tre ugers skolepraktik hos sin bedstefar. Her fik han smag for det, der foregik på byggepladsen. Arkitekt skulle det være, og det blev det.

I 1981, i Aarhus, blev ægteparret Harald og Mona Christensen forældre til et par tvillingedrenge i januar måned. I maj måned samme år blev Harald Christensen arkitekt. Turen gik tilbage til Tønder.

Arkitekter Syd ApS
Den første tegnestue blev åbnet i kælderen på privatadressen. Men ret hurtigt blev det for småt, og det blev til en selvstændig forretningsadresse. Nu har de haft adresse på Skibbroen i knapt syv år. Via Kulturstyrelsen har Harald Christensen tilladelse til at være arkitekt på fredede og bevaringsværdige ejendomme. Det er måske nok det, der ligger hjertet nærmest, når man spørger direkte. Men, man kan også træffe firmaet på store byggepladser, såsom plejehjem, børnehaver, skoler og gymnasier. Udbygning eller ombygninger for private udføres også. Det bliver til rigtig mange timer på kontoret og ude på byggepladserne for Harald Christensen, der tidligere var både håndbold- og fodboldspiller.

 ArkitekterSyd - HaraldChristensen

Thomas Christensen startede sin karriere som tegner af tegneseriefigurer.
Nu er det bygninger, der kommer på papiret. Men portrættegningerne
er stadig en del af fritiden.
– Jeg håber at få lidt mere tid til tegninger, når børnene bliver lidt
ældre, siger Thomas Christensen. Foto: Maj-Britt Petersen

Cyklisten Harald
– Hovedet kunne mere end ben og arme, så måtte jeg finde en anden sport. Og det blev til cykling, siger Harald Christensen, og fortsætter:

– Jeg har også været to gange i Paris med Team Rynkeby. Ellers bliver det til en cykeltur efter arbejde. Og den kan godt være på 50 – 60 km. Eller Mona (ægtefællen) tager bilen til sommerhuset på Rømø, så cykler jeg, siger Harald Christensen. Mona mødte Harald Christensen i sin studietid under et ophold i Tønder.

Thomas Christensen – bygningskonstruktør
Det der med sporten, har sønnen, Thomas Christensen, også arvet. Han er tidligere semiprofessionel i HFK yngling, i Haderslev. Faktisk startede han sportskarrieren i Tønder i TSF, men blev headhuntet til Haderslev som 16-årig. Han skrev kontrakt med Aarhus Fremad i 2004, og samtidig startede han på studiet til bygningskonstruktør i Horsens. Da han stoppede som aktiv spiller, blev han sportschef i FC Sydvest. Nu spiller han på oldboys i Haderslev FK, og er ungdomstræner i Sønderjyske, hvor også sønnen på 5 år spiller. Thomas Christensen er medarbejder i Arkitekter Syd Aps, og er manden man møder, når man kontakter Haderslev-afdelingen. Ellers træffer man ham på tegnestuen i Tønder. Thomas Christensen er 35 år, og bor i Haderslev sammen med Line og deres to børn. Og nej, han ville ikke være arkitekt.
– Mine karakterer var ikke til det studie. Det var også et par år mere på skolebænken, end bygningskonstruktøruddannelsen, og jeg var ikke glad for skolen, siger Thomas Christensen. Men da Arkitekter Syd ApS er en mindre tegnestue, dækker alle lidt af de andres arbejdsområder også. Så på den måde er der også lidt arkitekt ind over.
Hans bror, Steffen er kendt i musikbranchen. Begge brødre er gennem deres barndom kommet på tegnestuen, og har begge en kunstnerisk åre. Steffen Christensen, som bor i København, er den musiske, og spiller i bandet “all my exes”. Et band, der bl.a har været på plakaten til Tønder Festival. Thomas Christensen er den der tegner. Noget han har gjort altid. I starten var det tegneseriefigurer i stil med Storm P’s figurer, og portrætter.
– Jeg har altid elsket, at tegne portrætter, og i det hele taget været sindssyg glad for at tegne, siger Thomas og fortsætter:
– Jeg vidste godt hvad blyanten skulle bruges til.
Blyanten bruger han stadig, på jobbet som bygningskonstruktør, både i Haderslev og i Tønder. Og i fritiden som tegner.

Bookmark permalink.

Lukket for kommentarer.